Encyclopaedia Fennica

Kuhakosken vesiputous Nurmijärvellä

Sahamäen kylä, tien 132 (Klaukkala-Röykkä) varrella, Nurmijärvi, Uusimaa

Edellinen: Hauhon vanha raitti

Seuraava: Kaarina Maununtytär ja Kaarinanpolun Norojärvien osuus


Kuhakosken vesiputous Sahamäen kylässä Nurmijärvellä, 35 km päästä Helsingistä. Vapaana virtaava vesiputous on harvinainen näky Etelä-Suomessa, ja tässäkin vesiputouksessa näkyvät vanhojen mylly- ja vesivoimapatojen jäännökset. Kuvat ovat otettu maaliskuussa; kuten kaikki kosket ja vesiputoukset, Kuhakoski on voimakkaimmillaan kevättulvien aikana.

Kuhakosken partaan yli on myös vanha käytöstä poistettu kivisilta. Alun perin Helsingin-Tampereen tie kulki täällä; uudempi tie rakennettiin 1961 (ja nykyinen moottoritie Nurmijärven alueela on peräisin vuodelta 1992)


Ajo-osoite: Valkjärventie 589, Nurmijärvi

Saavutettavuus joukkoliikenteellä: Bussit Klaukkalasta (mm. suorat vuorot Helsingistä) pohjoisen suuntaan (Nurmijärvi kk, Rajamäki, Röykkä), ma-su, pysäkki Ammattioppilaitos P/E.

Julkaistu: