Encyclopaedia Fennica

Hauhon vanha raitti

Hämeenlinnan kaupungin alue, Kanta-Häme

Edellinen: Hassu kirputori Hauholla

Seuraava: Kuhakosken vesiputous Nurmijärvellä


Vanha kylänraitti Hauhon kirkonkylässä. Hauho on vanha pitäjä Kanta-Hämeessä, joka littyi Hämeenlinnaan 2009. Täällä keskiaikaisen kirkon lähellä, järven yllä ja pitkin entistä Ylistä Viipurintietä on hyvin säilynyt mäkitupalaisten alue.

Nykyään Hauhon mäkituvat käytetään pääosin kesämökkeinä; kokoaikaiseen asumiseen moni on liian pieni, tai niissä ei ole juokseva vettä, tai ne sijaitsevat liian jyrkällä rinteellä ja niille ei pääse autolla. Hauhon kirkonkylän nykyinen keskusta on vain parin sadan metrin päässä.


Ajo-osoite: Vanharaitti, Hauho

Saavutettavuus joukkoliikenteellä: Bussit Hämeenlinnasta ja Tampereen ja Lahden välillä pysähtyvät Hauhon keskustassa päivittäin

Julkaistu: